One step pilates

Balanced & Mindful Exercise

Enjoy the pilates

Το one step pilates είναι ένας χώρος φτιαγμένος από αγάπη και μεγάλη εμπειρία στην μέθοδο άσκησης pilates. 

 

Με ένα βήμα μπορεί να ξεκινήσει μια νέα ζωή!  

Η μέθοδος pilates είναι θεραπευτική, ευεργετική, χρήσιμη και ταιριάζει απόλυτα στον τρόπο ζωής μας.  

 

Η μέθοδος

Η μέθοδος άσκησης pilates είναι μια ευχάριστη άσκηση, που δεν εξαντλεί και δεν καταπονεί το σώμα. Γίνεται σε στρώμα, εκτελώντας τις ασκήσεις εδάφους και σε εξειδικευμένα όργανα pilates. Τα μαθήματα γίνονται πάντα με την καθοδήγηση και την εποπτεία του εκπαιδευτή.

Με μια ρυθμική, βαθιά και ελεγχόμενη αναπνοή, που διατρέχει κάθε κίνηση, ο ασκούμενος συγκεντρώνεται στην αναπνοή, εστιάζεται στην κίνηση και μαθαίνει σταδιακά να ελέγχει, να προστατεύει και να ασκεί το σώμα του σωστά και εποικοδομητικά.

Μερικά από τα βασικά στοιχεία που μας μαθαίνει η μέθοδος pilates:

  • Ασκούμαστε με την κατάλληλη εκείνη αναπνοή που βοηθάει στην καλύτερη οξυγόνωση και στη βαθύτερη ενεργοποίηση των μυών κατά την κίνηση.
  • Δυναμώνουμε τους κοιλιακούς μύες, τους μύες της σπονδυλικής στήλης, της πλάτης και των άκρων.
  • Απομονώνουμε μέλη του σώματος και σταθεροποιούμε τον κορμό και τις αρθρώσεις για να κινητοποιήσουμε και να δυναμώσουμε συγκεκριμένες μυϊκές ομάδες.
  • Σταδιακά η στάση του σώματος αλλάζει και στεκόμαστε πιο ευθυτενείς. Βελτιώνοντας τη στάση του σώματος, συχνά παρατηρείται να σταματούν χρόνιοι πόνοι στην πλάτη, στον αυχένα ή στη μέση.
  • Το σώμα σταδιακά αποκτάει ευκινησία, δύναμη, ευλυγισία και σταθερότητα στη καθημερινή δραστηριότητα.
  • Μαθαίνουμε να προστατεύουμε το σώμα μας κατά την άσκηση.
  • Επιτυγχάνεται συγκέντρωση, επιδεξιότητα, χαλάρωση και ανακούφιση.

Η μέθοδος pilates είναι επίσης ένα χρήσιμο εργαλείο για εκείνους που αθλούνται ή κάνουν πρωταθλητισμό. Για οποιοδήποτε άθλημα, χορό ή άλλη κινητική δραστηριότητα, η μέθοδος αυτή είναι μια εξαιρετική προετοιμασία, βάζοντας τη σωστή βάση στο σώμα ώστε να αντέχει τη καταπόνηση, να μην τραυματίζεται και να έχει καλύτερα αποτελέσματα στο αγώνισμά του.

Τα αποτελέσματα της άσκησης φαίνονται σταδιακά, καθώς το σώμα δυναμώνει μυϊκά, ευθυγραμμίζεται, αποκτά ευλυγισία και κινητικότητα. Xρόνο με τον χρόνο μαθαίνουμε τη τεχνική της μεθόδου, γίνεται κατανοητή και το σώμα ανταποκρίνεται όλο και καλύτερα, με αποτέλεσμα να ασκούμαστε χωρίς να κουραζόμαστε ή να καταπονούμε το σώμα. Μαθαίνοντας τη τεχνική, καταφέρνουμε να κινούμαστε με μεγαλύτερη ευκολία, ακρίβεια και σωστό τρόπο σε πιο απαιτητικές ασκήσεις, αποκτώντας δεξιοτεχνία και ικανότητα σε όλα τα επίπεδα και τους άξονες κίνησης του σώματος.

Όργανα

Η μέθοδος  pilates έχει ανεξάντλητο αριθμό ασκήσεων και αυτό κάνει τα μαθήματα ξεχωριστά και ενδιαφέροντα. Κάθε μάθημα περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο ασκησιολόγιο για όλο το σώμα, περνώντας από το εδάφους με τα διάφορα εξαρτήματα (μπάλες, λάστιχα, foam roller) στα εξειδικευμένα όργανα με τις αντιστάσεις των ελατηρίων.

Τα μαθήματα γίνονται στα εξειδικευμένα όργανα pilates

Τα όργανα pilates δίνουν τη δυνατότητα ενδυνάμωσης και ταυτόχρονα ενεργητικής διάτασης των μυών και βοηθούν ώστε οι μυς να ενεργοποιούνται σε όλο το εύρος τους και οι αρθρώσεις να κινούνται επίσης σε ένα μεγαλύτερο εύρος από ότι συνήθως στην καθημερινή κίνηση, όμως προστατευμένα και με έλεγχο.
Οι αντιστάσεις των ελατηρίων είναι από ελάχιστες μέχρι αρκετά μεγάλες, ανάλογα την άσκηση. Πρέπει να επισημάνουμε εδώ ότι χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι ο ασκούμενος να μπορεί να ελέγχει αυτές τις αντιστάσεις και να τις χρησιμοποιεί προς όφελος του σώματός του, με ασφάλεια χωρίς να το καταπονεί.

 

Reformer

Οι ασκήσεις στο Reformer προσφέρουν μυϊκή ενδυνάμωση, σταθεροποίηση και κινητοποίηση της σπονδυλικής στήλης και των αρθρώσεων. Έμφαση δίνεται στην κίνηση των άκρων, επειδή ένα μεγάλο μέρος των ασκήσεων γίνεται σε ξαπλωμένη θέση και μπορούμε να ενεργοποιήσουμε με ασφάλεια τους μυς των ποδιών και των χεριών χωρίς να επιβαρύνουμε τον κορμό και τον αυχένα. Το μεγαλύτερο μέρος των ασκήσεων γίνεται σε κλειστή κινητική αλυσίδα, που επίσης προστατεύει και ενδυναμώνει. Το όργανο αυτό αποτελείται από μια κινούμενη πλατφόρμα πάνω σε ράγες. Η πλατφόρμα κινείται με τη μυϊκή αντίσταση του ασκούμενου ενάντια στην αντίσταση των ελατηρίων όχι άμεσα, αλλά μέσω σχοινιών ή μοχλών. Το εύρος των ασκήσεων του Reformer είναι πολύ μεγάλο, ξεκινά από απλές ασκήσεις αρχάριου επιπέδου και φτάνει μέχρι το προχωρημένο επίπεδο που οι ασκήσεις γίνονται σχεδόν ακροβατικές.

 

Cadillac-RehabReformer

Ένα ιδιαίτερο όργανο που βοηθά στην ενδυνάμωση συγκεκριμένων μυϊκών ομάδων, αλλά και όλου του σώματος. Μπορεί να βοηθήσει στη κινητοποίηση και σταθεροποίηση συγκεκριμένων αρθρώσεων, καθώς και όλης της σπονδυλικής στήλης. Έμφαση δίνεται στην ενδυνάμωση του κορμού, στη διαδοχική κίνηση της σπονδυλικής στήλης, στη σταθεροποίηση της λεκάνης και της ωμικής ζώνης και ο ασκούμενος αποκτά μεγαλύτερη ευλυγισία και έλεγχο του σώματός του. Παρέχει, επίσης, τη δυνατότητα να γίνουν ασκήσεις για τα χέρια και τα πόδια με μεγαλύτερη αντίσταση, διότι σε αυτό το όργανο οι αντιστάσεις των ελατηρίων είναι άμεσες, καθώς ο ασκούμενος τραβάει απευθείας τα ελατήρια με την μπάρα ή τα χερούλια. Είναι ιδιαίτερα βοηθητικό σε περιπτώσεις περιορισμένης κινητικότητας ή μετά από φυσικοθεραπευτική αποκατάσταση.

 

StabilityChair

Είναι ένα χρήσιμο όργανο άσκησης pilates διότι επιτρέπει να ασκούμαστε τις περισσότερες φορές σε καθιστή ή όρθια θέση. Δυναμώνει όλο το σώμα και βοηθάει στην ισομερή ενδυνάμωση μυϊκών ομάδων και στην σταθεροποίηση. Γίνεται χρήσιμο εργαλείο για σκελετικά προβλήματα, όπως η σκολίωση, διότι παρέχει τη δυνατότητα (με το split pedal) μονόπλευρης κίνησης, η οποία ενεργοποιεί την αδύναμη πλευρά του σώματος. Για σκελετικά προβλήματα, όπως η κύφωση και η λόρδωση, προσφέρει μεγαλύτερο εύρος κίνησης και έντονη ενεργοποίηση των κοιλιακών και ραχιαίων μυών. Επίσης, για την εκτέλεση των ασκήσεων χρειάζεται τις περισσότερες φορές να συμμετέχει όλο το σώμα, να σταθεροποιούμε με προσοχή αρθρώσεις και κυρίως να ελέγχουμε με ακρίβεια τη κατανομή της μυϊκής δύναμης για καλύτερη ισορροπία και μεγαλύτερη κινητική δυνατότητα.

Λειτουργία χώρου

Το μάθημα διαρκεί μία ώρα. Όλα τα μαθήματα γίνονται στα όργανα του pilates.

Τα τμήματα είναι αρχικού, μεσαίου και προχωρημένου επιπέδου.
Κάθε τμήμα είναι από 5 έως 8 άτομα.
Οι θέσεις για τα τμήματα είναι περιορισμένες και κλείνονται διαδικτυακά στην ιστοσελίδα.
Για να ξεκινήσετε το πρώτο σας μάθημα θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Onestep Pilates

Υπεύθυνη του χώρου one step είναι η Ασημίνα Ιωαννίδου

Εκπαιδεύτηκε στη μέθοδο Stott Pilates στον Καναδά και στην Αγγλία και αφού άσκησε τη μέθοδο για ένα διάστημα στην Ελλάδα, συνέχισε ξανά την εκπαίδευσή της στον Καναδά στο pilates και έγινε εκπαιδεύτρια εκπαιδευτών της μεθόδου pilates.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ανοίγει τον χώρο one step pilates το 2005 και συνεχίζει μέχρι σήμερα να εξελίσσει τη μέθοδο αυτή, εμπλουτίζοντας το ασκησιολόγιο του pilates.

Σπούδασε κλασικό και σύγχρονο χορό στο Laban Centre for Movement and Dance του Λονδίνου και έκανε μεταπτυχιακό στον χορό στο Manchester Metropolitan University, Αγγλία.

Για χρόνια ασχολήθηκε επαγγελματικά με τον χορό ως ιδρυτικό μέλος, χορεύτρια και χορογράφος σε επαγγελματικές ομάδες χορού. 

 

Ασημίνα Ιωαννίδου

Ασημίνα Ιωαννίδου

Pilates Trainer

+30 690 909 5072

Υπεύθυνη Επικοινωνίας
Ίσιδα

Λεωφ. Μεσογείων 419

Αγ. Παρασκευή, Αθήνα, Εμπορικό κέντρο Αίθριο, 1ος όροφος

Ώρες επικοινωνίας:

10:00 – 20:00