Η μέθοδος

Η μέθοδος άσκησης Stott Pilates είναι μια ευχάριστη άσκηση, που δεν εξαντλεί και δεν καταπονεί το σώμα. Γίνεται σε στρώμα, εκτελώντας τις ασκήσεις εδάφους και σε εξειδικευμένα όργανα pilates. Τα μαθήματα γίνονται πάντα με την καθοδήγηση και την εποπτεία του εκπαιδευτή.

Με μια ρυθμική, βαθιά και ελεγχόμενη αναπνοή, που διατρέχει κάθε κίνηση, ο ασκούμενος συγκεντρώνεται στην αναπνοή, εστιάζεται στην κίνηση και μαθαίνει σταδιακά να ελέγχει, να προστατεύει και να ασκεί το σώμα του σωστά και εποικοδομητικά.

Μερικά από τα βασικά στοιχεία που μας μαθαίνει η μέθοδος pilates:

  • Ασκούμαστε με την κατάλληλη εκείνη αναπνοή που βοηθάει στην καλύτερη οξυγόνωση και στη βαθύτερη ενεργοποίηση των μυών κατά την κίνηση.
  • Δυναμώνουμε τους κοιλιακούς μυς, τους μυς της σπονδυλικής στήλης, της πλάτης και των άκρων.
  • Απομονώνουμε μέλη του σώματος και σταθεροποιούμε τον κορμό και τις αρθρώσεις για να κινητοποιήσουμε και να δυναμώσουμε συγκεκριμένες μυϊκές ομάδες.
  • Σταδιακά η στάση του σώματος αλλάζει και στεκόμαστε πιο ευθυτενείς. Βελτιώνοντας τη στάση του σώματος, συχνά παρατηρείται να σταματούν χρόνιοι πόνοι στην πλάτη, στον αυχένα ή στη μέση.
  • Το σώμα σταδιακά αποκτάει ευκινησία, δύναμη, ευλυγισία και σταθερότητα στη καθημερινή δραστηριότητα.
  • Μαθαίνουμε να προστατεύουμε το σώμα μας κατά την άσκηση.
  • Επιτυγχάνεται συγκέντρωση, επιδεξιότητα, χαλάρωση και ανακούφιση.

Η μέθοδος Stott Pilates είναι επίσης ένα χρήσιμο εργαλείο για εκείνους που αθλούνται ή κάνουν πρωταθλητισμό. Για οποιοδήποτε άθλημα, χορό ή άλλη κινητική δραστηριότητα, η μέθοδος αυτή είναι μια εξαιρετική προετοιμασία, βάζοντας τη σωστή βάση στο σώμα ώστε ο αθλητής ή ο χορευτής να αντέχει τη καταπόνηση, να μην τραυματίζεται και να έχει καλύτερα αποτελέσματα στο αγώνισμά του.

Τα αποτελέσματα της άσκησης φαίνονται σταδιακά, καθώς το σώμα δυναμώνει μυϊκά, ευθυγραμμίζεται, αποκτά ευλυγισία και κινητικότητα. Xρόνο με τον χρόνο μαθαίνουμε τη τεχνική της μεθόδου, γίνεται κατανοητή και το σώμα ανταποκρίνεται όλο και καλύτερα, με αποτέλεσμα να ασκούμαστε χωρίς να κουραζόμαστε ή να καταπονούμε το σώμα. Μαθαίνοντας τη τεχνική, καταφέρνουμε να κινούμαστε με μεγαλύτερη ευκολία, ακρίβεια και σωστό τρόπο σε πιο απαιτητικές ασκήσεις, αποκτώντας δεξιοτεχνία και ικανότητα σε όλα τα επίπεδα και τους άξονες κίνησης του σώματος.