Onestep Pilates

Balance, Mind & Body

About Us

Fill the Stott Pilates

 

Φορέσαμε τα καλά μας, ανανεωθήκαμε και σας περιμένουμε στο στούντιο πιλάτες, εκεί που βρισκόμαστε από το 2005, στην Αγία Παρασκευή σε ένα από τους πιο κεντρικούς δρόμους (δίπλα στο Δημαρχείο) . Ελάτε να νιώσετε την ενέργεια και τον παλμό του pilates στο σώμα σας, μαζί με το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό μας ❤️

Η ομάδα μας

Υπεύθυνη του χώρου one step είναι η Ασημίνα Ιωαννίδου

Εκπαιδεύτηκε στη μέθοδο Stott Pilates στον Καναδά και στην Αγγλία και αφού άσκησε τη μέθοδο για ένα διάστημα στην Ελλάδα, συνέχισε ξανά την εκπαίδευσή της στον Καναδά στο Stott Pilates και έγινε εκπαιδεύτρια εκπαιδευτών της μεθόδου Stott Pilates.

Επιστρέφει στην Ελλάδα, ανοίγει τον χώρο onesteppilates και για τα επόμενα χρόνια συνεχίζει και εξελίσσει τη μέθοδο αυτή, εμπλουτίζοντας το ασκησιολόγιο του pilates.

Σπούδασε κλασικό και σύγχρονο χορό στο Laban Centre for Movement and Dance του Λονδίνου και έκανε μεταπτυχιακό στον χορό στο Manchester Metropolitan University, Αγγλία.

Για χρόνια ασχολήθηκε επαγγελματικά με τον χορό ως ιδρυτικό μέλος, χορεύτρια και χορογράφος σε επαγγελματικές ομάδες χορού. 

 

Ασημίνα Ιωαννίδου

Ασημίνα Ιωαννίδου

Pilates Trainer

Όλγα Λάμπρου

Όλγα Λάμπρου

Pilates Trainer

Η  Όλγα Λάμπρου εκπαιδεύτηκε στη μέθοδο pilates, αφού από μικρή ηλικία ασκήθηκε σε διάφορα συστήματα χορού και σπούδασε και εκείνηστο Laban Centre for Movement and Dance. Ενδιάμεσα σπούδασε και άσκησε τις εφαρμοσμένες τέχνες στην Αθήνα, μέχρι που αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με το pilates. Από το 2013 ειδικεύεται επίσης στο aqua pilates.  

Η μέθοδος

Η μέθοδος άσκησης Stott Pilates είναι μια ευχάριστη άσκηση, που δεν εξαντλεί και δεν καταπονεί το σώμα. Γίνεται σε στρώμα, εκτελώντας τις ασκήσεις εδάφους και σε εξειδικευμένα όργανα pilates. Τα μαθήματα γίνονται πάντα με την καθοδήγηση και την εποπτεία του εκπαιδευτή.

Με μια ρυθμική, βαθιά και ελεγχόμενη αναπνοή, που διατρέχει κάθε κίνηση, ο ασκούμενος συγκεντρώνεται στην αναπνοή, εστιάζεται στην κίνηση και μαθαίνει σταδιακά να ελέγχει, να προστατεύει και να ασκεί το σώμα του σωστά και εποικοδομητικά.

Μερικά από τα βασικά στοιχεία που μας μαθαίνει η μέθοδος pilates:

 • Ασκούμαστε με την κατάλληλη εκείνη αναπνοή που βοηθάει στην καλύτερη οξυγόνωση και στη βαθύτερη ενεργοποίηση των μυών κατά την κίνηση.
 • Δυναμώνουμε τους κοιλιακούς μυς, τους μυς της σπονδυλικής στήλης, της πλάτης και των άκρων.
 • Απομονώνουμε μέλη του σώματος και σταθεροποιούμε τον κορμό και τις αρθρώσεις για να κινητοποιήσουμε και να δυναμώσουμε συγκεκριμένες μυϊκές ομάδες.
 • Σταδιακά η στάση του σώματος αλλάζει και στεκόμαστε πιο ευθυτενείς. Βελτιώνοντας τη στάση του σώματος, συχνά παρατηρείται να σταματούν χρόνιοι πόνοι στην πλάτη, στον αυχένα ή στη μέση.
 • Το σώμα σταδιακά αποκτάει ευκινησία, δύναμη, ευλυγισία και σταθερότητα στη καθημερινή δραστηριότητα.
 • Μαθαίνουμε να προστατεύουμε το σώμα μας κατά την άσκηση.
 • Επιτυγχάνεται συγκέντρωση, επιδεξιότητα, χαλάρωση και ανακούφιση.

Η μέθοδος Stott Pilates είναι επίσης ένα χρήσιμο εργαλείο για εκείνους που αθλούνται ή κάνουν πρωταθλητισμό. Για οποιοδήποτε άθλημα, χορό ή άλλη κινητική δραστηριότητα, η μέθοδος αυτή είναι μια εξαιρετική προετοιμασία, βάζοντας τη σωστή βάση στο σώμα ώστε ο αθλητής ή ο χορευτής να αντέχει τη καταπόνηση, να μην τραυματίζεται και να έχει καλύτερα αποτελέσματα στο αγώνισμά του.

Τα αποτελέσματα της άσκησης φαίνονται σταδιακά, καθώς το σώμα δυναμώνει μυϊκά, ευθυγραμμίζεται, αποκτά ευλυγισία και κινητικότητα. Xρόνο με τον χρόνο μαθαίνουμε τη τεχνική της μεθόδου, γίνεται κατανοητή και το σώμα ανταποκρίνεται όλο και καλύτερα, με αποτέλεσμα να ασκούμαστε χωρίς να κουραζόμαστε ή να καταπονούμε το σώμα. Μαθαίνοντας τη τεχνική, καταφέρνουμε να κινούμαστε με μεγαλύτερη ευκολία, ακρίβεια και σωστό τρόπο σε πιο απαιτητικές ασκήσεις, αποκτώντας δεξιοτεχνία και ικανότητα σε όλα τα επίπεδα και τους άξονες κίνησης του σώματος.

Όργανα

Η μέθοδος Stott pilates έχει ανεξάντλητο αριθμό ασκήσεων και αυτό κάνει τα μαθήματα ξεχωριστά και ενδιαφέροντα. Κάθε μάθημα περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο ασκησιολόγιο για όλο το σώμα, περνώντας από το εδάφους με τα διάφορα εξαρτήματα (μπάλες, λάστιχα, foam roller) στα εξειδικευμένα όργανα με τις αντιστάσεις των ελατηρίων.

Ο εξοπλισμός και τα όργανα που χρησιμοποιούμε στο one step είναι της εταιρίας Stott Pilates (Merrithew Corp). Ο χώρος διαθέτει Reformers, Cadillac-Rehab Reformers, Stability Chairs και Barrels.

Τα όργανα Stott Pilates δίνουν τη δυνατότητα ενδυνάμωσης και ταυτόχρονα ενεργητικής διάτασης των μυών και βοηθούν ώστε οι μυς να ενεργοποιούνται σε όλο το εύρος τους και οι αρθρώσεις να κινούνται επίσης σε ένα μεγαλύτερο εύρος από ότι συνήθως στην καθημερινή κίνηση, όμως προστατευμένα και με έλεγχο.
Οι αντιστάσεις των ελατηρίων είναι από ελάχιστες μέχρι αρκετά μεγάλες, ανάλογα την άσκηση. Πρέπει να επισημάνουμε εδώ ότι χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι ο ασκούμενος να μπορεί να ελέγχει αυτές τις αντιστάσεις και να τις χρησιμοποιεί προς όφελος του σώματός του, με ασφάλεια χωρίς να το καταπονεί.

 

Reformer

Οι ασκήσεις στο Reformer προσφέρουν μυϊκή ενδυνάμωση, σταθεροποίηση και κινητοποίηση της σπονδυλικής στήλης και των αρθρώσεων. Έμφαση δίνεται στην κίνηση των άκρων, επειδή ένα μεγάλο μέρος των ασκήσεων γίνεται σε ξαπλωμένη θέση και μπορούμε να ενεργοποιήσουμε με ασφάλεια τους μυς των ποδιών και των χεριών χωρίς να επιβαρύνουμε τον κορμό και τον αυχένα. Το μεγαλύτερο μέρος των ασκήσεων γίνεται σε κλειστή κινητική αλυσίδα, που επίσης προστατεύει και ενδυναμώνει. Το όργανο αυτό αποτελείται από μια κινούμενη πλατφόρμα πάνω σε ράγες. Η πλατφόρμα κινείται με τη μυϊκή αντίσταση του ασκούμενου ενάντια στην αντίσταση των ελατηρίων όχι άμεσα, αλλά μέσω σχοινιών ή μοχλών. Το εύρος των ασκήσεων του Reformer είναι πολύ μεγάλο, ξεκινά από απλές ασκήσεις αρχάριου επιπέδου και φτάνει μέχρι το προχωρημένο επίπεδο που οι ασκήσεις γίνονται σχεδόν ακροβατικές.

 

Cadillac-RehabReformer

Ένα ιδιαίτερο όργανο που βοηθά στην ενδυνάμωση συγκεκριμένων μυϊκών ομάδων, αλλά και όλου του σώματος. Μπορεί να βοηθήσει στη κινητοποίηση και σταθεροποίηση συγκεκριμένων αρθρώσεων, καθώς και όλης της σπονδυλικής στήλης. Έμφαση δίνεται στην ενδυνάμωση του κορμού, στη διαδοχική κίνηση της σπονδυλικής στήλης, στη σταθεροποίηση της λεκάνης και της ωμικής ζώνης και ο ασκούμενος αποκτά μεγαλύτερη ευλυγισία και έλεγχο του σώματός του. Παρέχει, επίσης, τη δυνατότητα να γίνουν ασκήσεις για τα χέρια και τα πόδια με μεγαλύτερη αντίσταση, διότι σε αυτό το όργανο οι αντιστάσεις των ελατηρίων είναι άμεσες, καθώς ο ασκούμενος τραβάει απευθείας τα ελατήρια με την μπάρα ή τα χερούλια. Είναι ιδιαίτερα βοηθητικό σε περιπτώσεις περιορισμένης κινητικότητας ή μετά από φυσικοθεραπευτική αποκατάσταση.

 

StabilityChair

Είναι ένα χρήσιμο όργανο άσκησης pilates διότι επιτρέπει να ασκούμαστε τις περισσότερες φορές σε καθιστή ή όρθια θέση. Δυναμώνει όλο το σώμα και βοηθάει στην ισομερή ενδυνάμωση μυϊκών ομάδων και στην σταθεροποίηση. Γίνεται χρήσιμο εργαλείο για σκελετικά προβλήματα, όπως η σκολίωση, διότι παρέχει τη δυνατότητα (με το split pedal) μονόπλευρης κίνησης, η οποία ενεργοποιεί την αδύναμη πλευρά του σώματος. Για σκελετικά προβλήματα, όπως η κύφωση και η λόρδωση, προσφέρει μεγαλύτερο εύρος κίνησης και έντονη ενεργοποίηση των κοιλιακών και ραχιαίων μυών. Επίσης, για την εκτέλεση των ασκήσεων χρειάζεται τις περισσότερες φορές να συμμετέχει όλο το σώμα, να σταθεροποιούμε με προσοχή αρθρώσεις και κυρίως να ελέγχουμε με ακρίβεια τη κατανομή της μυϊκής δύναμης για καλύτερη ισορροπία και μεγαλύτερη κινητική δυνατότητα.

Λειτουργία χώρου

 • Τα μαθήματα στο one step διαρκούν μία ώρα.
 • Είναι απαραίτητο να ερχόμαστε πριν την έναρξη του μαθήματος, περίπου 10 λεπτά νωρίτερα.  
 • Στα ομαδικά τμηματα γίνονται μαθήματα αρχικού, μεσαίου και προχωρημένου επιπέδου και το κάθε ομαδικό τμήμα είναι μέχρι 8 άτομα
 • Υπάρχουν επίσης τμήματα τεσσάρων-τριών ατόμων και τμήματα δύο ατόμων ή ατομικά-ιδιαίτερα μαθήματα.
 • Οι ώρες για κάθε τμήμα είναι σταθερές. Είναι σημαντικό για τον καθέναν που έρχεται σε ένα τμήμα να συνεχίζει σταθερά σε αυτό για να μπορεί να προχωράει στα επίπεδα των ασκήσεων της μεθόδου Stott Pilates. 
 • Πρωινά, μεσημεριανά και απογευματινά τμήματα γίνονται από τις 8.30 μέχρι τις 22.00.
 • Για την έναρξη μαθημάτων στο one step, χρειάζεται να παρακολουθήσει ο καθένας ένα εισαγωγικό μάθημα ώστε να γνωρίσει τις βασικές αρχές της μεθόδου Stott Pilates. Το μάθημα αυτό είναι δωρεάν και γίνεται κατόπιν συνεννόησης.
 • Οι θέσεις των ομαδικών μαθημάτων είναι περιορισμένες, γι’ αυτό χρειάζετε ο καθένας να κλείνει θέση στο τμήμα που επιλέγει πληρώνοντας κάθε αρχή του μήνα ώστε να κρατιέται η θέση του στο τμήμα. 

+30 699 3650090

Υπεύθυνη Επικοινωνίας
Κατερίνα Φλώρου

Λεωφ. Μεσογείων 419

Αγ. Παρασκευή, Αθήνα, Εμπορικό κέντρο Αίθριο, 1ος όροφος

Every Day:

8:00πμ – 10:00μμ